Det billigaste lyxlivet i Sverige

2013-11-29

När allt är sagt och gjort har även en miljonär någorlunda begränsade tillgångar. Så, om du har en massa pengar och vill sitta på din rikedom så länge som möjligt – men ändå vill leva ditt liv omgiven av lyx – då ska du flytta till Sundsvall!

Expressen har skrivit om en undersökning där man jämfört kostnader på några av de dyraste utgifterna man kan ha som miljonär i Sveriges städer. Resultaten kommer från ett miljonärsindex som Postkodlotteriet tagit fram. Konstigt nog är det Sundsvall som har de sammanlagt lägsta priserna i landet, oavsett det gäller bostadsrätter, spabehandlingar, middagar på lyxkrogar, lyxigare klockor, medlemskap i golfklubb eller ett enkelt glas champagne (på en populär krog). 

– Att Stockholm är dyrt det visste man ju, men att det kan skilja så mycket mellan nästan lika stora städer är överraskande, säger Emma Knutsson, pressansvarig på Postkodlotteriet till Expressen.

Här kan du leva lyxliv billigast – i Sverige

Inte helt förvånande så är det Stockholm som ligger i botten på alla listorna, där bland annat golfklubbsmedlemskap (på den finaste klubben i staden) är uppe i skyhöga 350 000 kronor.

Förutom att rapportera om deras miljonärsindex ger de även tips för hur just du ska kunna bli miljonär! Om man tar bort "lottovinnare" som alternativ så är det ganska tråkiga svaret "spara mycket, varje månad, väldigt länge". Men med en normal inkomst och mycket tålamod kanske även du kan räkna dig i miljonärsklubben förr eller senare!